Mejerist

Mejerist

Hvad skal der til for at blive mejerist og hvordan kan man blive det?
Adgangskravene for en uddannelse som mejerist er en afsluttet folkeskole eller lign.

For at blive mejerist skal man tage en erhvervsuddannelse(EUD), og uddannelsen tager 3 år.
Først er man i et grundforløb, derefter er man skiftende i praktik og skoleforløb, og det hele afsluttes med en svendeprøve. Man kan også starte i praktik, hvis man har en praktikaftale.

Grundforløbet når man tager mejerist-uddannelsen hedder mejerigrundforløb, som skal sikre, at man får en introduktion til mejerifagets mange sider.

På skolen er der forskellige fag som mejeriproduktion, kemi og produktionsudstyr, men også fag fra folkeskolen som fysik, engelsk og matematik.

Hele mejerist-uddannelse tilbydes på Kold college i Odense, men også hele eller dele af uddannelsen kan tages på skoler med indgangen Mad til mennesker.

Hvordan er lønnen/SU under uddannelsen og i arbejde?
Under uddannelse får man elevlån hvor begyndelseslønnen på uddannelsen er ca. 9.900 kr. om måneden,  og slutlønnen er ca. 13.000 kr
Hvis man begynder på uddannelsen med et skoleophold, får man ikke løn i den første skoleperiode, og man kan søge SU når man er over 18. Er man over 25 år, kan der være andre muligheder. 

Den gennemsnitlige indtægt pr. måned for nyuddannede (2012), inklusive pension, tillæg, værdi af personalegoder mv. er 33.672 kr. for en mejerist og 39.605 kr. for en mejerichef

Er der god beskæftigelse?
I 2010 var 80 procent af de nyuddannede i beskæftigelse eller i uddannelse på højere niveau, så der er god beskæftigelse i jobbet, og det i hele landet.

Hvad kan man med uddannelsen?
Som mejerist kan man arbejde på mejerier, men man kan også arbejde på andre fødevareindustrier bl.a. inden for medicinalvarebranchen.

Hvad hvis det ligner noget man vel, men ikke helt er det?
Hvis ikke lige mejerist er dig, er her nogle forskellige jobs som ligner:
Mejeriarbejder
Mølleriarbejder
Mejeriteknikker  

Kilder
www.ug.dk
www.koldcollege.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.